Володимир Зеленський залишається лідером президентських перегонів, Петро Порошенко йде другим, трохи відстає Юлія Тимошенко. Такі дані опублікував Центру соціальних та маркетингових досліджень "Социс". Опитування населення України проводиловь у всії регіонах країни з 8 по 18 лютого, інформує УП.

Читайте також: Порошенко запустив шокуючу за масштабом схему фальсифікації виборів: подробиці

Отже, 70,8% респондентів заявили, що обов'язково будуть голосувати, а 9,2% не будуть голосувати.

Близько 20% виборців ще не знають, за кого віддадуть свій голос, – і така ж кількість вагається, чи йти на виборчі дільниці.

Читайте також: Офіційний список кандидатів у президенти України-2019 (фото)

Серед тих, хто обов’язково буде голосувати і визначився з вибором, 23,8% опитаних віддали б голоси за Володимира Зеленського, 20,3% – за Петра Порошенка, 15,9% – за Юлію Тимошенко, 11,5% – за Юрія Бойка, 6,6% – за Анатолія Гриценка, 5,5% – за Олега Ляшка.

Якщо врахувати ще й тих, кому поки що важко сказати, чи буде голосувати, то цифри підтримки дещо інші, але порядок кандидатів такий самий.

При цьому найбільш імовірним переможцем на президентських виборах 23,9% респондентів вважають чинного президента Порошенка. Перемогу Тимошенко прогнозують 16,3% опитаних, а Зеленському – 12,5%.

Також частина електорату не виключає, що змінить свої політичні вподобання.

"Социс" опитав 2 000 респондентів в усіх областях України (без окупованих територій Криму й Донбасу) методом face-to-face інтерв’ю за місцем проживання респондента. Статистична похибка дослідження: +/– 2,1%

Дані КМІСу за початок лютого були такі: 26,9% українців, які братимуть участь у голосуванні на президентських виборах, планують підтримати Зеленського, 17,7% – Порошенка, 15,8% – Тимошенко.

А дані "Центру Разумкова" за 7-14 лютого показували таку підтримку лідерів перегонів: за Зеленського – 19% тих, хто має намір брати участь у виборах, за Порошенка – 16,8%, за Тимошенко – 13,8%.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook