Володимир Зеленський упевнений, що йому вдасться завершити війну на Донбасі до закінчення свого президентського терміну.

Читайте також: Зеленський планує "чистки" в ОП: кого звільнить президент

Про це він сказав у фільмі Рік президента Зеленського, пише ТСН.

"Я впевнений в тому, що за мою каденцію ми закінчимо цю війну. Упевнений особисто", – сказав він.

За словами президента, зараз щотижня відбуватимуться зустрічі Тристоронньої контактної групи в режимі відеозв'язку.

"Тобто ми прискорили цей процес, і будуть результати. Після кожної Мінської зустрічі має бути папір, що ми про щось домовилися і крок вперед ми зробили", – додав Зеленський.

Читайте також: Рік після перемоги Зеленського: що вдалося зробити за цей час

Президент наголосив, що "якщо Мінський процес не буде працювати, то ми будемо міняти тактику".

"Я говорив, що готовий чекати один рік, готовий працювати один рік. Якщо Мінський процес не буде працювати, то ми будемо міняти тактику. Ми до цього готові – рік ще не пройшов", – сказав він.

Уже шостий рік на сході України триває гаряча війна із щоденними обстрілами. Незважаючи на те, що лінія фронту фактично вже зафіксована та не змінюється від 2015 року, окопна війна триває.

Шостий рік Росія утримує окупаційні адміністрації на непідконтрольному Донбасі. "Л/ДНР" намагаються щороку створювати для місцевих ілюзію державності, розповідаючи міфи про стабільний розвиток молодих "республік", роздаючи свої "паспорти", ухвалюючи якісь власні "закони". Однак їх досі не визнала жодна країна світу, та й сама Росія неодноразово наголошувала – окупований Донбас має увійти до складу України, але на певних умовах. Це свідчить про те, що Москва аж ніяк не планує приєднувати "республіки" до свого складу, утворивши такий проросійський анклав на території України та зберігши на нього свій вплив.

Читайте також: У "Слузі народу" хочуть зробити Саакашвілі віцепрем'єром

Водночас, Україна не полишає спроб домогтися припинення війни та реінтеграції окупованого Донбасу політично-дипломатичним шляхом. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook