Президент Володимир Зеленський не підписав закон про примусову хімічну кастрацію для педофілів і пояснив це тим, що цей закон суперечить кільком іншим законам України та Конституції.

Читайте також: Зеленський вніс на розгляд Ради закон про покарання за незаконний видобуток бурштину

Про це йдеться в пропозиціях президента до закону опублікованих на сайті Верховної Ради.

Президент повернув парламенту закон, адже він не містить чітко визначеного порядку примусового застосування хімічної кастрації.

"За таких обставин введення антиандрогенних лікарських препаратів усім засудженим, які вчинили згаданий злочин, незалежно від наявності в особи протипоказань до введення таких препаратів, може мати наслідком погіршення стану її здоров'я або стати причиною передчасної смерті. Відтак матиме місце порушення невід'ємного права на життя, закріпленого Конституцією України (частина перша статті 27)", – йдеться в документі.

Щодо створення публічного реєстру осіб, які були засуджені за зґвалтування чи сексуальне насильство щодо неповнолітніх, то Зеленський стверджує, що законом "Про захист персональних даних" забороняється обробка персональних даних.

"Відсутність у законі, що надійшов на підпис, визначення складу та змісту персональних даних, які підлягатимуть оприлюдненню, може мати наслідком втручання у приватне життя особи, яка відбула покарання, ускладнить її соціальну адаптацію", – зазначає Зеленський.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook