Команда новообраного президента України Володимира Зеленського готує чимало змін та нововведень. Серед таких і реформування системи оподаткування.

Читайте також: У Зеленського розповіли, коли Україна поверне Донбас і Крим

Про це розповів експерт, який відповідає за регулювання податкових питань і публічних фінансів у команді Зеленського Данило Гетманцев, пише "Znaj. ua".

Зокрема, у Зеленського пропонують Верховній Раді України ухвалити закон про запровадження податку на виведений капітал, який передбачає заміну податку на прибуток підприємств. 

Гетманцев виділив 6 податкових напрямків, на яких сфокусується команда Зеленського:

  • Зміна податкової політики – фіскальний ухил, плани збору податків будуть скасовані;

  • Діджиталізація податкових процедур. Всі податкові процедури повинні бути переведені в електронну форму;

  • Реформа оподаткування доходів, зокрема податкова амністія;

  • Реформа фіскальних органів;

  • Забезпечення інформатизації та податкова прозорість;

  • Забезпечення міжнародного співробітництва у сфері оподаткування.

  • Для того, щоб це нововведення набуло чинності, команда Володимира Зеленського в першу чергу зосередиться на законопроектній роботі. А саме ініціювати та просувати закон про податок на виведений капітал. Окрім того у Зеленського планують розробити закон про податкову амністію капіталів та законопроект про Службу фінансових розслідувань.

    Читайте також: Зеленський жорстко відповів Путіну: "Общий" в України і Росії тільки кордон"

    А також команда новообраного президента розроблятиме законопроект про імплементацію в законодавство України плану BEPS та т про реформу відповідальності за податкові правопорушення (зокрема декриміналізація ст. 205 Кримінального кодексу). Також команді Зеленського буде потрібно створити законопроект про внесення змін до законів України у зв'язку з ратифікацією FATCA та угод про міжнародний обмін податковою інформацією та законопроект про податкову прозорість.

    Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook