На сайті президента України Володимира Зеленського з'явилася відповідь на петицію про легалізацію обігу зброї, яка набрала понад 25 тисяч голосів. Повідомляє ТСН.

Читайте також: Зеленський пояснив, чому наклав вето на закон про кастрацію педофілів

"Зважаючи на визначену Конституцією України найвищу соціальну цінність – людину, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпеку, усвідомлюючи відповідальність держави перед людиною за свою діяльність та ураховуючи необхідність удосконалення правової політики і встановлення миру в суспільстві, легалізація обігу в державі зброї вбачається передчасною, а тому не може бути підтримана", – написав він.

Водночас Зеленський зазначив, що висловлені в електронній петиції пропозиції будуть передані до Комісії з питань правової реформи.

"Зважаючи на тривале проведення Російською Федерацією воєнної агресивної політики щодо України, велику кількість зброї, що перебуває у незаконному обігу в державі у зв’язку із проведенням бойових дій на Сході країни, вважаю, що комплексне та дійсно фахове вивчення ситуації у цій сфері, насамперед з урахуванням аналізу досвіду іноземних держав, а також стану військово-політичної і оперативної ситуації, громадського порядку та публічної безпеки в державі, може стати надійним підґрунтям для ухвалення правильних рішень у питаннях запобігання виникненню додаткових причин та умов для легковажного і зневажливого ставлення до людського життя", – додав президент.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook