Чиновники міста Ухань в Китаї відмовили українці Насті Зінченко разом з її шпіцом в евакуації через відсутність повного пакету документів для вивезення собаки за кордон. Про це повідомляє прес-служба посольства України в Китаї, передає "Zn.ua".

Читайте також: Дякуємо за "гостинність": протестувальники закидали камінням автобус, що віз евакуйованих з Китаю (фото, відео)

Повідомляється, що посольство кілька разів зверталося в держоргани Китаю і просило надати Анастасії можливість вилетіти з Уханя разом з її собакою. Однак, у зв'язку з безпрецедентними карантинними заходами, китайська влада згоди не дала.

"Підстава – відсутність у Анастасії повного пакету необхідних документів для вивезення собаки за кордон", – йдеться в повідомленні.

За таких обставин посольство України запропонувало Анастасії перелік готелів для тварин в Ухані, де вона могла б тимчасово залишити свою собаку, поки ситуація з коронавірусом в місті не стане безпечною.

"Пані Зінченко відмовилася – повідомила, що планує домовитися з однієї з ветеринарних клінік про виготовлення необхідних документів. І дійсно, 17 лютого Анастасія надала Сертифікат здоров'я тварин від 17 лютого, виданий Інспекцією ввезення-вивезення та карантину КНР р. в Гуанчжоу. Нагадаємо, що Гуанчжоу - це місто, яке знаходиться на відстані близько 1000 км від Уханя, в той час як виліт Анастасії повинен був відбутися саме р. з Ухань. Крім того, в документі зазначено, що тварина прибуває з незаражену території", – йдеться в повідомленні.

Читайте також: "Знала – буде цькування": українка з Китаю зізналася, чому відмовилась летіти додому (фото)

Після того, як Анастасії не вдалося вилетіти з Уханя, вона повідомила про це у своєму Instagram. Сьогодні дівчині зателефонував президент України Володимир Зеленський і запевнив у тому, що найближчим часом організує евакуацію.

"Я тільки що про це дізнався. Дивіться, ми вас там не залишимо. Я вирішив вам особисто подзвонити, тому що для мене це дуже важливо. Ми обов'язково знайдемо кошти і спосіб... я просто нещодавно дізнався про цю проблему, що не можна брати собаку на борт... Ну можна зрозуміти, всі трошки в паніці від ситуації. Ми знайдемо спосіб і вас обов'язково повернемо", – пообіцяв Зеленський.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook