Президент Володимир Зеленський обговорив із представниками найбільших операторів забезпечення зв'язком маленьких містечок, його встановлення у пасажирських потягах Укрзалізниці та на дорогах, пише Gazeta.ua.

Читайте також: В Україні фіксують рекордну кількість випадків безсимптомного захворювання коронавірусом, – Зеленський

"Зараз в Україні 5 тисяч 800 маленьких містечок, де немає зв'язку.

Я сам бачу це, коли їжджу в ці містечка.І не секрет, що на деяких дорогах люди по півгодини не мають жодного зв'язку взагалі. Треба змінювати це, і змінювати швидше", – цитує президента сайт.

Зеленський нагадав про виданий торік указ про забезпечення максимального покриття території України мережами рухомого (мобільного) зв'язку 4 та 5 поколінь, надання широкосмугового доступу до мобільного Інтернету. Він заявив, що хотів би швидше побачити виконання цього указу у повному обсязі.

Поряд із президентом - міністр цифрової трансформації, а в минулому керівник digital-напряму кампанії Зеленського Федоров.

Операторам Зеленський сказав пришвидшення темпів інтернет-покриття.

Читайте також: "Таке ставлення є неприпустимим": Зеленський звернувся до українців (відео)

"Дуже тішить статистика за квітень – вперше мобільний широкосмуговий доступ до Інтернету з'явився у 870 населених пунктах, у яких проживає 390 тисяч осіб, а додатковий оператор з'явився ще в 550 пунктах. Це можливо. Давайте рухатися швидкими темпами й надалі.

Життя змінилося, воно більше перейшло в онлайн: ми багато чого – і ліки, і продукти харчування – замовляємо по Інтернету. Тому я хотів би, щоб ми пришвидшили темпи якісного покриття нашої країни", – сказав президент.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook