Президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення у зв'язку з авіакатастрофою літака МАУ Boeing-737 під Тегераном. Відео було опубліковано зранку 9 грудня на сторінці президента у Facebook.

Читайте також: Дізнався про трагедію від журналістки: чоловік загиблої волинянки на колінах цілує портрет та просить пробачення

Зеленський висловив співчуття родичам та близьким загиблих та пообіцяв, що родинам українців держава надасть всю необхідну допомогу, – пишеТСН.

"Безперечно, пріоритетом для України є встановлення причин авіакатастрофи. Ми обов'язково дізнаємось правду. Для цього буде проведено детальне та незалежне розслідування відповідно до норм міжнародного права", - зазначив президент.

Він також нагадав, що розслідування катастрофи здійснить комісія створена іранською стороною і до Тегерану вже прибули українcькі представники для з'ясування причин катастрофи.

"Сьогодні я проведу телефонну розмову з президентом Ірану щодо посилення співпраці з українською стороною для встановлення істини. Закликаю міжнародну спільноту, зокрема Канаду долучитися до розслідування обставин авіакатастрофи", – додав Зеленський.

Президент анонсував позапланові перевірки українських авіакомпаній та рекомендував українцям поки утримуватися від відвідин Ірану та Іраку. 

Читайте також: Нещодавно вийшла заміж: що відомо про волинянку, яка трагічно загинула в авіакатастрофі в Ірані (фото)

А також з метою вшанування пам’яті загиблих Президент постановив приспустити державні прапори України на будинках і спорудах органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій. Про це повідомляється на сайті Президента.

Документом також скасовуються розважально-концертні заходи, вносяться відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.

Нагадаємо, на борту літака рейсу PS 752 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", що впав біля аеропорту Тегерана, перебувало 11 громадян України (2 пасажири та 9 членів екіпажу), 63 – Канади, 82 – Ірану, 3 – Німеччини, 10 – Швеції, 4 – Афганістану, 3 – Великої Британії.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook