У Харкові вночі на 15 липня невідомі вдерлися до міні-притулку "Теремок", розгромили будівлю та вбили дев’ятьох кошенят.

Читайте також: Лучани погрожують живодерці, яка труїть тварин, розправою

Про це у коментарі Громадському радіо повідомила господарка притулку Олена Тарасова.

"Коли ми прийшли, знайшли місиво тварин – кошенят. Тих, які не могли вибігти через вікно, вбили", –зазначила Тарасова.

Вона пояснила, що притулок був облаштований у закинутому будинку. За ним доглядали волонтери та приглядав чоловік, який жив по сусідству. Напад стався вночі, коли у притулку не було волонтерів.

Тарасова після того, як вранці знайшла вбитих кошенят, зателефонувала до організації "Ліга захисту тварин". Юристка організації Марина Суркова порадила викликати поліцію.

"Патрульна поліція приїхала, подивилися і сказала, що треба викликати слідчо-оперативну групу. Викликала і поїхала, тобто залишила місце злочину. Слідчо-оперативна група поверхнево подивилася, з порогу сфотографувала кімнату, прийняла заяву нашого волонтера і поїхала. Слідчо-оперативна група не забирала трупи на експертизу, лопату і граблі у крові, тобто знаряддя злочину, протокол огляду місця події не склала", – розповідає Суркова.

Читайте також: Зграя собак ледь не розірвала українку просто на території лікарні

Юристка порадила Тарасовій ще раз зателефонувати правоохоронцям та попросити повернутися до притулку.

"Після того вони повернулися на місце і вилучили трупи на експертизу, вилучили знаряддя вбивства та склали протокол", – зазначила Суркова.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter