Експертна комісія Українського центру оцінювання якості освіти визначила поріг "склав/не склав" для історії України на рівні 26 балів. Також було визначено порогові бали "склав/не склав" для ЗНО з фізики, хімії, географії.

Читайте також: Луцькі школи отримали майже 6 мільйонів гривень

Відповідне рішення було прийнято на засіданні експертної комісії Українського центру оцінювання якості освіти, що відбулося 20 червня в Укрінформі.

"За результатами голосування членів комісії приймається рішення, що пороговий бал за виконання тесту з історії України становить 26 тестових балів. При цьому відсоток осіб, які його успішно долають, становить 85,81%", − сказав на засіданні директор УЦОЯО Вадим Карандій.

Читайте також: Зі шкільних підручників зникнуть слова "батьки", "негри", "жиди" і "цигани"

Загалом у тестуванні з історії України взяли участь 159 523 особи. Не подолали пороговий бал 22 692 особи, або 14,19%. Результати ЗНО з історії України будуть зараховані як державна підсумкова атестація. Також на засіданні комісії було визначено пороговий бал "склав/не склав" із ЗНО з фізики, географії та хімії.

Читайте також: У Луцьку катастрофічно не вистачає місць у дитсадках

Так, з географії поріг "склав/не склав" визначено на рівні 26 балів (не подолали пороговий бал 12,33% учасників тесту), з фізики − 12 балів (не склали тест 16,82%), з хімії − 15 балів (не склали тест − 10,49%). Як повідомляв Укрінформ, з 22 травня по 13 червня в Україні пройшла основна сесія зовнішнього незалежного тестування. ЗНО відбулося з 11 предметів: українська мова та література, історія України, математика, біологія, хімія, фізика, географія, англійська, німецька, іспанська, французька мови.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter