Тарифи на газ для українців продовжують зростати. В червні знову чергове здорожчання блакитного палива. Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг встановили для "Укртрансгазу" нові тарифи на послугу транспортування газу. У зв’язку з цим кінцева вартість блакитного палива для населення буде різною на всій території України.

Читайте також: У Луцьку хочуть підвищити вартість проїзду в тролейбусах

До нововведення вартість газу була єдиною для споживачів у всіх областях, тому що діяв однаковий загальний тариф на послугу транспортування газу. Він складався з тарифу на транспортування для "Укртрансгаз" та тарифу на розподіл для операторів газорозподільної системи, до газових мереж якого підключений об’єкт Споживача (ГРМ). Відтак від 1 травня для кожного регіону буде діяти свій тариф на послугу транспортування газу. Начальник відділу розрахунків "Волиньгаз Збут", назвав причини підвищення ціни на блакитне паливо для населення.

Читайте також: У Луцьку може здорожчати холодна вода

В травні місяці для споживачів Волинської області ціна за блакитне паливо становитиме 8412,53 гривні за тисячу кубометрів, а в червні 8792, 60. У "Волиньгаз Збуті" припускають, що на наступний період, ціни на газ будуть формувати, розглядаючи кожен місяць окремо.

"Платіжки для людей ми вже надіслали, там вони будуть оплачувати квітень по діючим цінам, що були в квітні 8,55, а рекомендований платіж вже визначений в платіжках по новій ціні 8 гривень 41 копійка", – каже Григорій Білик, начальник відділу розрахунків ТОВ "Волиньгаз Збут".

Щодо показників лічильника, то працівники "Волиньгаз Збут" попросили вчасно їх подавати, адже від цього залежить сума, яку потрібно сплатити за спожитий газ.

"Просимо також, звертаємось до споживачів вчасно надавати показники газового лічильника з 1 по 5 число, щоби в платіжках ваших була відображена сума реального споживання газу", – додає Григорій Білик.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook