На Волині на заходи за участі чинного Президента України та потенційного кандидата президенти Петра Порошенка людей привозили автобусами. 

Читайте також: Порошенко на Волині сконфузився через незнання принципів Томосу

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували у Луцьку та Ківерцях, як десятки людей після візиту гаранта збиралися у групи та поверталися до автобусів, припаркованих на кількох вулицях.

15 січня Президент України Петро Порошенко побував на Волині, де відвідав міста Луцьк, Ківерці та Рожище. Під час візиту в обласний центр Порошенка супроводжували почесний патріарх Православної церкви України Філарет та голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

У Луцьку під час візиту президента спостерігачі ОПОРИ виявили ознаки централізованого підвезення сотень волинян до околиць міста, звідки вони невеликими групами прибували на Театральний майдан до Свято-Троїцького собору. Разом з тим, представники ОПОРИ зафіксували на відео щонайменше дев’ять автобусів, які відвозили людей до районних центрів після того, як у місті завершилися заходи. Зокрема, люди збиралися у групи по 5-10 осіб та вирушали із центру міста до не рейсових автобусів. Спостерігачі виявили шість автобусів із табличками "Нерегулярні перевезення" у двох різних місцях на вулиці Набережній та три автобуси на вулиці Парковій. На питання, куди автобуси везуть людей, самі пасажири та водії відповіли, що до міст Нововолинськ, Ковель та Горохів.

Читайте також: Порошенко привіз Томос у луцький Свято-Троїцький собор (фото)

Окрім того, спостерігач ОПОРИ зафіксував автобуси й у місті Ківерці. Вони також спершу привезли волинян до міста з інших районів та ближніх сіл, а також розвозили людей після завершення зустрічі у місцевому будинку культури. У розмові спостерігачу повідомили, зокрема, що є автобуси, які приїхали із сіл Дерно, Журавичі, селища Цумань, смт Маневичі та міста Луцьк. На деяких автобусах навіть стояли відповідні таблички – зокрема, був автобус із табличкою "Луцьк" та "Відділ культури Маневицької РДА".

Зауважимо також, що всередину приміщення будинку культури людей пускали за списками. Ті, кого не було у переліку, залишалися чекати у коридорі перед входом.

Опісля, вже перед входом безпосередньо до зали, ще раз перевіряли наявність особи у списку та документи, які підтверджують особу. Уточнювали питання щодо списку у голови Ківерцівської РДА Валерія Ткачука. Зауважимо, що для преси був окремий список. З’ясувати, хто та за яким принципом складав списки, не вдалося. Люди, яких не було в списку, почали обурюватися. Зокрема, звучало, що за ними "прислали" автобуси і привезли за 30 кілометрів від села. Окремі жінки просили дописати їх у список, адже у них були з собою документи.

Особи, які перевіряли наявність прізвищ людей у списку, не представилися на прохання спостерігача ОПОРИ та не хотіли його впускати всередину.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter