Члени комісії з питань екології та раціонального використання природних ресурсів Волинської обласної ради все ж таки погодили винесення на розгляд сесії проекту рішення щодо права користування мисливськими угіддями підприємства «Володимир-Волинське лісомисливське господарство» та деяких інших, попри ряд неузгоджених питань. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Суперечка виникла поміж такими собі бізнес-лобістами – депутатами, які активно сприяють передачі лісомисливських угідь у користування окремим підприємцям, та опозиціонером Олександром Пирожиком (ВО «Свобода»), котрий повідомив, що передача цих об’єктів укористування приватним підприємцям належним чином не узгоджена не лише з місцевою громадою, а й із Українським товариством мисливців та рибалок. Про це зокрема йому стало відомо від депутатів Іваничівської районної ради.

Крім цього, як з'ясувалося, ще 3,5 роки тому депутати попередньої каденції прийняkb рішення про надання угідь e користування ТзОВ «Павлівське мисливське господарство», однак прокуратура Волинської області його опротестувала через порушення процедури при прийнятті рішення.

Тому на чергову сесію знову пропонується винести новий проект рішення «Про надання мисливських угідь у користування товариству з обмеженою відповідальністю «Павлівське мисливське господарство». Тож члени комісії, попри незгоду зі сторони «свободівця» Олександра Пирожика, який наголошував на тому, що не можна розглядати рішення без попереднього погодження з громадою? – все ж таки проголосували «За».

Схожа ситуація склалась і навколо проекту рішення «Про припинення права користування на частині мисливських угідь державного підприємства «Горохівське лісомисливське господарство» та «Про надання мисливських угідь у користування приватному підприємству «Садівська Дача».

Зокрема у Василя Столяра виникло питання щодо бізнес-плану та статуту підприємства, яке хоче взяти ці угіддя в користування. Зокрема, в статуті не йдеться  про те, що в основних видах діяльності це підприємство займається і йому дозволено вести мисливсько-господарську діяльність. Однак і це не стало аргументом для більшості членів комісії. Вони і цього разу відкинули зауваження Олександра Пирожика та проголосували за винесення рішення на розгляд сесії Волинської обласної ради. На завершення вони лише рекомендували керівнику підприємства до сесійного засідання привести до ладу статут і решту документів, аби вже ні в кого не виникало сумнівів у «благих намірах» бізнесменів.