З початку пленарного засідання Х сесії Волинської обласної ради кількість депутатів після кожного виходу на «перекур» і чергову перерву щоразу зменшувалась. Зокрема, деяких депутатів з початку робочого дня ніхто так і не бачив у стінах ради. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Зокрема Ігор Гузь, Сергій Слабенко та Анатолій Вітів неодноразово наголошували голові обласної ради на примусовій перереєстрації, однак до вечірнього засідання його так і не було проведено.

«Я у залі приблизно нарахував 47 депутатів, тоді як участь у голосуванні взяло більше семидесяти», - вигукнув у зал Ігор Гузь.

На що Віталій Карпук відповів, що депутати просто відійшли зі своїх місць.

Проте потім усі присутні мали змогу на свої очі пересвідчитись, що у залі з’явились примари депутатів, які все ж таки продовжили брати участь у голосуванні. Зокрема, фракція «Партії Регіонів» голосувала майже у повному складі, тоді як кількох депутатів у залі не було від ранку. Вочевидь, свідомість колег та скоординованість у прийнятті рішень фракції стало вагомою причиною лишити особисту картку депутата «сусіду по парті». Принаймні представник «Партії регіонів» Іван Вовк хвацько тиснув на кнопки сусідів, при цьому він оперативно за вказівкою Олександра Башкаленка прибирав картки, аби ніхто не помітив цього.

Врешті-решт Анатолію Вітіву це набридло і він пішов у зал контролювати процес голосування. Тим часом, депутат Ігор Гузь озброївшись телефоном пішов поміж рядами знімати реальних «кнопкодавів». Зокрема, йому вдалось відзняти на камеру, як по майже порожній залі бігає Віталій Карпюк і Олександр Башкаленко хаотично тиснучи на всі кнопки.