Щось дивне твориться у Ківерцях перед виборами. Протягом ось уже багатьох років не бачили ківерчани жодного депутата чи екс-депутата Верховної Ради, як раптом з’явилися наші, «рідні».

Першим замельдувався Ігор Єремєєв – нібито великий благодійник, місцевий олігарх, який, подейкують, зареєстрував свої підприємства в офшорах. Либонь, ховає грошики від податків. Зате тепер так бідкається за наших сиріт, так переживає за працівників села, яких його ж руками обирали роками!

Але, видно, щось не склалося в нашого олігархічного благодійника з теперішнім режимом – мабуть, не хоче бізнесом ділитися. «Наїхали» на його «бізнеси» податківці, шукають, де грошики бюджетні поділись – і немалі.

За інформацію, поширеною в мережі Інтеренет, «прокуратура порушила кримінальну справу у зв’язку із закупівлею в 2009 році дизпалива ДП «Укрзалізничпостач» у Херсонського НПЗ за ціною, завищеною на 200 мільйонів гривень. Співвласником НПЗ є бізнесмен Ігор Єремеєв, раніше – депутат і спонсор Народної партії Володимира Литвина» (http://cripo.com.ua/?sect_id=10&aid=126768).

І не чутно його більше, хіба що на власному сайті.

Аж тут раптом приїхав до нас із робочим візитом (я б сказав по-іншому: прихованою агітацією за державні кошти) не гість, а «благодійник», та ще й меценат, як пише наша газета «Вільним шляхом» – Адам Мартинюк, заступник голови Верховной Hади, член Президіїї ЦК КПУ.

Тяжко працював наш комуністичний «благодійник» у свій перший приїзд. І в Цумань їздив, і в Олику, і навіть у суботу працював. Теж так бідкався – і за школи, і за дитячі садочки, і за лікарні, відсутність роботи на селі, деградацію молоді, вимирання села тощо.

От до чого довели нашу країну олігархи при допомозі тих самих комуністів – і ті, й інші – в одній коаліції. Але ж переживають за те, що наробили, особливо перед виборами та перед виборцями.

Вочевидь, аби спокутувати свої гріхи, вирішив наш «благодійник» подарувати Цуманській школі новенький автобус за рахунок державної програми «Шкільний автобус». Добре ж нашому «благодійнику» розпоряджатися державними коштами – що кому хоче, те й дарує…

Читаю я свою улюблену газету «Вільним шляхом» – і очам своїм не вірю! То не меценат приїхав, а чародій якийсь. Наприклад, цуманчани отримали відповіді стосовно підвищення заробітних плат, ремонту доріг, енергозберігаючих технологій, соціального забезпечення. Все чоловік знає. І не тільки все знає, але й все зробить – жителям Олики добудує дитячий садок за два місяці, а в листопаді (настільки чоловік упевнений, що буде в новому парламенті) знайде кошти для реставрації Олицького замку (думаю, мільйонів з десяток «зелених» треба).

Та що там Олицький замок! У Ківерцях побудує каналізацію за три мільйони гривень, нове сміттєзвалище, та й ще сміттєвоз великий придбає. Просто таки комунізм збудує в окремому Ківерцівському районі!

Напевно, перед виборами усі кандидати в депутати стають казкарами, а виборці – маленькими дітьми, які їм вірять. Особливі казкарі – комуністи: скільки років годували нас казкою про перемогу комунізму в цілому світі, а тепер обіцяють збудувати його в окремо взятому районі.

Але казка після виборів закінчується, і далі продовжується – вимирання села, відсутність роботи, деградація молоді. То чи варто вірити таким меценатам, добродійникам, чародійникам і казкарям?

Ігор Космина,

голова Ківерцівської районної організації ВО «Свобода», депутат Ківерцівcької районної ради