Другий день поспіль селяни Шацького району відмовляються здавати молокопереробникам молоко зі своїх особистих господарств за безцінь. Вони підтримали заклик Шацької районної організації Всеукраїнського об'єднання «Свобода» протягом 17-18 травня 2012 року бойкотувати «молочну мафію», домагаючись підвищення закупівельних цін на молочну сировину.

Селянський бойкот на Шаччині в ці дні відчули 24 пункти прийому молока, а принаймні в трьох селах району вони взагалі практично призупинили роботу, не отримавши жодної літри. В багатьох селах селяни налаштовані рішуче відстоювати свої права, – аж до перекриття доріг, акцій громадської непокори, пікетування органів місцевої влади.

Селяни солідарні з вимогами «Свободи»: підняти закупівельні ціни на молоко до розмірів не менше 3.50 гривні за літру, а також законодавчо врегулювати ситуацію на ринку молочних закупівель. Адже в більшості населених пунктів Шацького району закупівельні ціни на молоко знижено до 1.60 гривень за літр, тоді як його ціна на ринку ціна становить 7-8 гривень. Більше того, в умовах, коли закупівельна ціна на молоко різко падає, ціни на готову молокопродукцію, навпаки, зростають. 

«Чергове штучне зниження ціни на молоко для селян підтверджує антинародну спрямованість режиму Януковича-Азарова. Закупівельники, маючи незмінне лобі в особі влади, безпідставно, на власний розсуд, ігноруючи будь-які інтереси селян, вчергове штучно занижують ціну на молоко. Аби змусити владу реагувати, а заготівельників – підняти ціни, ми закликали селян узяти участь у всеукраїнському бойкоті й не здавати молоко здирникам. Адже тільки активний протест може призвести до підняття закупівельних цін на молоко, а селяни зможуть отримувати реальну винагороду за свою тяжку працю», – коментує ситуацію керівник виборчого штабу ВО «Свобода» в Шацькому районі Леонід Богдан.

«Напередодні запланованого прийняття Верховною Радою України закону про продаж землі існуюча влада спеціально створює нестерпні умови для здачі молока за копійки. Це може призвести до того, що селяни вирізатимуть худобу на зиму, а отже, відмовлятимуться й від обробітку земельних ділянок. І все це влада робить для того, аби прибрати до рук земельні паї, а потім продавати землю українського селянина іноземцям і тим же селянам «втридорога», – вважає Леонід Богдан.