13 червня на засіданні постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства розглядалось питання про проект звернення депутатів Волинської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо запровадження на Волині експерименту для вирішення проблеми пільгового проїзду, інформує «Під прицілом».

Причиною для звернення стало те, що в області існує хронічна заборгованість та постійна тенденція до зниження відсотку відшкодування державою вартості пільгових перевезень. Така ситуація викликає незадоволення як пільговиків, оскільки обмежує їхнє право на пільговий проїзд, так і підприємств, оскільки вони зазнають значних збитків. Крім того, до цього часу відсутня цілісна система законодавчого врегулювання питання витрат субвенції для проведення компенсаційних виплат за пільгові перевезення.

У своєму зверненні обласна рада пропонує запровадити на Волині пілотний проект заміни відшкодування вартості послуг з перевезення пільгових категорій населення адресною грошовою допомогою громадянам, які мають право на пільговий проїзд.

Члени комісії висували також і свої версії впровадження даного експерименту, дехто взагалі не бачив сенсу у зверненні, адже, мовляв, держава все одно не виділить коштів. Однак начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Леонід Кирильчук зазначив, що варто надіслати звернення і почати робити хоча б якісь кроки для вирішення даної проблеми.

Проект звернення було підтримано у підсумку і рекомендовано на розгляд обласної сесії.