Гроші на квартири постраждалим мешканцям зруйнованого будинку з обласного бюджету швидше за все надійдуть. Проте коли – не відомо. Заступник губернатора Олександр Башкаленко вже в понеділок обіцяє занести Прем’єр-міністру України Миколі Азарову на засідання Кабміну звернення з проханням допомогти волинській владі у питанні придбання житла. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Зокрема, члени бюджетної комісії прийняли рішення про винесення на чергову сесію Волинської обласної ради додаткового питання про заслуховування начальника МНС, прокуратури, та Луцького міського голову по питанню трагедії, яка сталася 10 червня за адресою Рівненська,109, аби ті дали свою оцінку подіям що відбувались, навели причини та варіанти вирішення проблеми.

Більше того, депутати мають намір під час чергової сесії заслухати мешканців будинку, квартири яких вціліли. Останні події з блокуванням вулиць та заявками лучан, що вони бояться там жити для багатьох депутатів видались кумедними. Мовляв «ніхто не може так говорити, доки немає остаточних результатів повної експертизи». Тож, багатьом членам комісії, не сподобалося те, що мешканці сусідніх під’їздів будинку-руїни прийдуть до них на сесію зі своїми вимогами дати їм житло.

«Однак всім зрозуміло, що в один момент гроші в бюджеті не знайдуться. Ну хай на ці 8 квартир ще так, а це ж треба 56 квартир, це не маленька копійка», - заявив заступник голови Волинської ОДА Олександр Башкаленко.

«Якби це сталося в Європі – то це була б біда не влади а самих людей і їхніх страхових компаній, оскільки там страхують усе і життя і майно», - заявив Олександр Свирида.

Башкаленко заявив, що окремі депутати намагаються спекулювати вже на цих квартирах, і вибивати для мешканців вцілілих квартир нове житло.