По одномандатному виборчому округу № 20 з центром у Горохові станом на 17 серпня Центрвиборчкомом зареєстровано 13 кандидатів. Із них: 8 - самовисуванців, регіонал, комуніст, а також по одному кандидату від партії УДАР і ВО Батьківщина (Роман Карпюк) та Радикальної партії Олега Ляшка.

Сукупні доходи кандидатів у народні депутати від цього виборчого округу не надто вражають, за поданими деклараціями, мало хто з кандидатів заробив у 2011 році більше 50 тисяч гривень. Більше сотні тисяч сукупного доходу отримали тільки висуванець від Об’єднаної опозиції Роман Карпюк (103 тисячі гривень) і самовисуванець Володимир Красуля (115,5 тис. грн). в той же час комуніст Анатолій Маткобожик жив цілий рік на одну зарплату в 1100 гривень у місяць. А Михайло Українець, висунутий Радикальною партією Олега Ляшка, не поклав у власний гаманець взагалі нічого, однак їздив кандидат на автомобілі «Шкода Октавія Тур» 2008 року випуску, яка перебуває у кредиті.

Також до списку потенційних нардепів потрапив і «курячий магнат» - самовисуванець Сергій Мартиняк. Кандидат задекларував 5,175 мільйонів гривень сукупного річного доходу за 2012 рік. Окрім цього, минулоріч Мартиняк отримав 1,2 млн. грн. дивідендів та процентів, 1,14 мільйона гривень – від продажу майна, та майже 2,5 млн. грн. –  від продажу цінних паперів. Тож доходи, дозволили кандидату придбати у минулому році дві новенькі автівки - BMW X5 та KIA Sportage 2011 року випуску.

У статутні капітали товариств, підприємств та організацій Сергій Мартиняк вклав у 2011 році 181 мільйон гривень, однак основні вклади він зробив раніше 2011 року.

Що стосується нерухомості, власний житловий будинок з усіх кандидатів має лише один – Володимир Кривош. На нього записаний будинок площею 101,5 квадратних метра. У власній квартирі площею майже 32 «квадрати», мешкає Віталій Войтович. Решта кандидатів не мають зареєстрованої на себе нерухомості, хіба що Роман Карпюк задекларував гараж, площею 48 квадратних метри. Щоправда, автомобілів, зареєстрованих на Карпюка чи його родичів, у поданій цим кандидатом декларації не вказано. В той же час Олександр Іванченко має аж два автомобілі: «Мітсубіші Ленсер Х» і мікроавтобус «Рено Мастер». Окрім нього, іномарку має ще Володимир Красуля – «Форд Сієрра» 1991 року випуску.

Власником чи не найдешевших авто виявився Володимир Кривош, який їздить на «Москвичі – 2141» і китайському «Чері Амулет» економ-класу.

Щодо статків решти кандидатів, то живуть вони здебільшого, як то кажуть «на одну зарплату» - без заощаджень, без дивідендів, без майна.

 

Список зареєстрованих кандидатів у народні депутати України по одномандатному округу №20 з центром у Горохові:

 

1 Бочковський Валентин Дмитрович – самовисування  

2 Войтович Віталій Володимирович –   Партія регіонів  

3 Горошко Андрій Зіновійович –  самовисування 

4 Іванченко Олександр Анатолійович – Політична партія «УДАР» (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка"

5 Карпюк Роман Петрович – політична партія Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» 

6 Келестин Юрій Васильович – самовисування 

7 Красуля Володимир Анатолійович – самовисування 

8 Кривош Володимир Васильович – самовисування

9 Мартиняк Сергій Васильович –  самовисування

10 Маткобожик Анатолій Андрійович  – Комуністична партія України 

11 Семченкова Світлана Анатоліївна – самовисування 

12 Українець Михайло Григорович 1963 – Радикальна Партія Олега Ляшка 

13 Фомін Андрій Юрійович – самовисування