Як відомо на сьогодні вже завершена реєстрація кандидатів у депутати до Верховної Ради на чергові вибори 2012 року. Більше того, у ЦВК вже оприділились з порядковими номерами, за якими партії йтимуть у виборчих бюлетенях. Тож як підрахувало інтернет-видання «Під прицілом», до числа кандидатів втрапило і 25 нинішніх депутатів Волинської обласної ради.

«Мене з одного буку радує те, що 25 сміливців вирішило балотуватись до Верховної Ради. Безперечно у кожного шанси є, але в кожного вони різні. В багатьох звісно шанси є досить високі. Якщо не п’ять, не сім, то думаю депутатів з три-чотири нинішнього складу Волинської обласної ради будуть у Верховній Раді», - повідомив голова Волинської обласної ради Володимир Войтович у коментарі інтернет-виданню «Під прицілом».

Таким чином, 18 потенційних нардепів балотуватимуть у п’яти Волинських одномандатних виборчих округах. Зокрема, по ОВО №19 йтимуть депутати обласної ради Діброва Валерій Григорович, Латковський Володимир Володимирович, Мельник Євген Іванович, Недищук Євгеній Микитович та Слабенко Сергій Іванович; по ОВО №20 - Карпюк Роман Петрович, Загрева Борис Юхимович та Мартиняк Сергій Васильович; по ОВО №21 - Байцим Василь Федорович, Гузь Ігор Володимирович, Денисовець Василь Васильович, Івахів Степан Петрович,та Смітюх Іван Євдокимович; по ОВО №22 - Гайдучик Петро Данилович та Клімчук Борис Петрович; по ОВО №23 - Бущик Петро Григорович, Грицюк Анатолій Петрович та Олешко Петро Степанович.

Ще вісім волинських обранців шукатимуть своєї долі у Верховній Раді за списками партій, зареєстрованих у ЦВК. Тож у кандидати обрали також наступних депутатів Волиньради: Партія регіонів – №121 Башкаленко Олександр Костянтинович, №154 - Курилюк Олександр Іванович, №181 -Мельник Андрій Андрійович; під номером 85 у списку партії «Наша Україна» йтиме Навроцький Володимир Володимирович; ВО «Свобода» - №6 , Вітів Анатолій Миколайович, №69 Бик Олександр Васильович, №110 Пирожик Олександр Веніамінович.

Тож, чергова сесія Волинської обласної ради, яка запланована на 5 вересня, буде вочевидь найгарячішою у році. В той же час, Володимир Войтович має надію, що депутати не стануть розгортати свої агітаційні війни з використанням повноважень обласних обранців і не перетворять сесійну залу в агітаційний намет. Більше того, він радитиме їм, уникати передвиборчих заяв з трибуни і проводити свою кандидатську роботу так, аби це не заважало звичному темпу роботи обласної ради.

«Я не думаю що це ускладнить роботу дуже серйозно але на оцей період вересень-жовтень місяць ми постараємося менше планувати заходів, де обов’язкова участь депутатів. Хоча ми не обійдемось без засідань депутатських комісій, - зауважив Володимир Войтович.

Щодо останнього, то голова Волинської обласної ради, дуже просив депутатів відвідувати засідання своїх комісій, а не лише займатись своєю передвиборчою діяльністю. Мовляв дуже недобре, коли через таких депутатів не відбуваються засідання профільних комісій.

«Чим ближче ми наближалися до осені подих жовтня місяця відчувався все більше. Він відчувався вже в тому, що трибуна в сесійній залі використовувалася з певними політичними цілям, з тим щоби сподобатися виборцю в черговий раз хоча б… мене турбує тільки одне – депутати повинні показувати, демонструвати своєму виборцю, що вони є люди і освічені, вони є люди виховані і толерантні, які вміють іти до компромісу і поважають одне-одного. Мене це хвилює…Мене не стільки політичні аспекти цікавлять. Такий подих був відчутний вже давно», - прокоментував останні перипетії в обласній раді напередодні старту передвиборчої кампанії Володимир Войтович

«Вже на цій сесії, яка відбудеться 5 вересня я буду пропонувати депутатам, які будуть гаряче дискутувати вже з політичних питань на початку цієї сесії – припинити за пів години оголошення депутатських запитів і проголосувати за всі позитивно, аби не перетворювати сесійну залу у клуб політичних дискусій. Я абсолютно впевнений що депутати прислухаються в цьому питанні до мене… Ми повинні припинити шукати поле бою… Ми повинні іти на компроміс, аби хоча б в очах волинської громади виглядали такими депутатами, які турбуються за їхню долю», - резюмував Володимир Войтович.