Як тільки у Ковельський МВ УМВС України у Волинській області вночі із повідомленням про переслідування звернувся кандидат у народні депутати по мажоритарному окрузі №21, на місце відразу вирушили правоохоронці. Нині за даним фактом проводиться перевірка. Про це повідомили у СЗГ УМВС України у Волинській області.

При виїзді слідчо-оперативної групи було встановлено, що автомобіль «ВАЗ» білого кольору, за словами заявника, переслідував його. У транспортному засобі перебувало троє чоловіків, усі – лучани. Водій автомобіля пред’явив міліціонерам водійське посвідчення і погодився поїхати у міськвідділ для дачі показів, однак зробити цього не вдалося, адже кандидат у народні депутати разом зі своїми прихильниками заблокували машину: мовляв, недовіряють правоохоронцям, які при огляді транспортного засобу, де, за словами політика, могла бути зброя, заберуть усі заборонені предмети.

Зважаючи на такі заяви політика, працівники міліції вирішили дочекатися ранку і провести огляд транспортного засобу у світлу пору доби. Отримавши дозвіл водія і залучивши понятих, у присутності прихильників кандидата у народні депутати так і зробили. Ніяких заборонених предметів у машині не виявили. У салоні знайшли кілька агітлистівок на підтримку іншого кандидата в депутати, котрий балотується по цьому ж мажоритарному виборчому окрузі. Зі слів водія, їх він узяв в одному із агітаційних наметів.

Окрім того, чоловіки повідомили, що збирали гриби в Старовижівському районі (у багажнику авто лежали два пакети грибів), згодом поверталися через Ковель додому. Оскільки було пізно, вирішили перепочити, а відтак їхню машину заблокували.

У свою чергу чоловіки, яких політик звинуватив у переслідуванні, звернулися в міліцію із повідомленням про те, що невідомі особи перешкоджали їм у русі.

Нині правоохоронці проводять дослідчу перевірку, за результатами якої буде прийняте рішення щодо порушення чи відмову в порушенні кримінальної справи.