Cьогодні голова Ковельської райдержадміністрації Іван Смітюх провів коротеньку, як він сам висловився, прес-конференцію для представників засобів масової інформації, на якій повідомив, що йде з посади голови. Таке рішення він прийняв ще й тому, що отримав дзвінок від помічника губернатора Волині Бориса Клімчука, який наполегливо рекомендував йому написати заяву на звільнення за власним бажанням. Присутніх журналістів все цікавили причини, котрі призвели до такого результату, і Іван Євдокимович відповів, що він, коли давав згоду балотуватися до Верховної Ради України, був цілком впевнений у своїх силах та можливостях. Вірив, що громада його кандидатуру обов’язково підтримає. Однак вийшло зовсім навпаки. Про це повідомляє Про Ковель.

Іван Смітюх визнав вибори такими, що відбулися. Він переконаний, що вимушений йти з посади голови райдержадміністрації, аби колись сюди ще повернутися. За його словами, він вже змірився із поразкою на цьогорічних виборах до Верховної Ради України і каже, що тепер матиме більше часу, аби побути у колі сімї, родини.

Своєму наступнику Іван Смітюх бажає бути вільним у думках та вчинках, піклуватися про добробут громади району. А ще – він ні про що не шкодує і, якби вдалося все повернути назад, то обов’язково пройшов увесь цей шлях від початку передвиборчих перегонів і до сьогоднішнього дня.