Стало відомо, що близько 21:40 кандидат в депутат по ОВО №21 з центром у Ковелі від ВО «Батьківщина» Ігор Гузь оголосив голодування на знак протесту, проти фальсифікації виборів членами окружної комісії. Про це інтернет-виданню «Під прицілом» повідомив керівник прес-служби штабу Ігоря Гузя в Ковелі Олександр Машлай.

Разом з Ігорем Гузем оголосили голодування ще шестеро представників штабу, його вірні друзі та колеги. За словами Олександра Машлая до ОВК подано 6 скарг на роботу членів комісій, однак члени окружної комісії чомусь вирішили їх не розглядати. Тож запевнили, що в них дуже багато роботи тому скарги, подані Ігорем Гузем будуть розглянуті лишень завтра. Що ж до самих скарг, то у них зафіксовано факти фальсифікації виборів на окремих дільницях, а також порушення процесу опрацювання протоколів ДВК.

«Наразі члени ОВК приймають протоколи з ДВК без оголошення результатів, навіть не вносячи їх в інформаційний сервер. Просто записують собі, розписуються і відпускають голів дільничих виборчих комісій без оголошення результатів», - повідомив Олександр Машлай.

За його словами така система роботи членів окружної комісіє є протиправною, оскільки кожен протокол по закону має бути озвученим. Таким чином, спостерігачі не можуть вести паралельний підрахунок голосів, тож це є хорошою можливістю для опонентів Ігоря Гузя сфальсифікувати вибори не на дільницях, а безпосередньо в приміщенні окружної виборчої комісії, яка веде остаточний підрахунок голосів.

За словами Олександра Машлая усі порушення ретельно фіксуються, тож паралельно вже готуються позови до суду на роботу членів ОВК. Тим часом Ігор Гузь та його однодумці збираються голодувати доти, доки окружна комісія не виконає усіх їхніх вимог, або ж до остаточного закриття засідання комісії коли завершать опрацьовувати усі подані протоколи ДВК.