«Земельні та майнові питання мають бути пріоритетними у роботі керівників місцевих рад», - наголосив голова облдержадміністрації Борис Клімчук під час зустрічі сільськими, селищними та міськими головами Ківерцівського, Ковельського, Локачинського та Рожищенського районів. Про це повідомили у прес-службі Волинської ОДА.

Зустріч відбулася у рамках проведення семінару на тему: «Організаційно-правові аспекти забезпечення сталого розвитку сільських територій».

Ще один важливий напрямок – забезпечення офіційної, вчасної та не нижче мінімально встановленого рівня виплати зарплати. Борис Клімчук відзначив, що з 2010 року це питання – під його особистим контролем. Результат цієї роботи – значне зменшення в області кількості великих підприємств, де були проблеми з належною оплатою праці. Нині проводиться аналіз ситуації у сільських радах, сільськогосподарських підприємствах, маленьких магазинах та ін.

Серед інших пропозицій голови облдержадміністрації - створення на селі обслуговуючих кооперативів. «Це – вигідний спосіб ведення агробізнесу. З об’єднанням селян-виробників сільськогосподарської продукції охочіше співпрацюватимуть великі переробні підприємства, а також буде максимальна підтримка з боку держави», - наголосив Борис Клімчук.

Акцент голова облдержадміністрації зробив і на активізації втілення різного роду програм підтримки агропромислового комплексу, як державних, так і обласних. Адже досвід свідчить, що селяни охоче користуються цими можливостями, однак, не всі господарі знають про них. Тому важливо донести інформацію до людей.

«Тематичні навчання запроваджено ще з 2010-го. Результат – позитивний. Саме сільський голова відповідає за громаду, яка його обрала. Він має бути досконало обізнаним у законодавстві. Адже лише з початку року в Україні набирають чинності положення 2 кодексів, 52 законів, 36 актів Кабміну та 1 Указу Президента України. Тому, сільські та селищні голови повинні належним чином зорганізувати роботу на території рад», - резюмував Борис Клімчук.