Перед початком чергової 46-ї сесії Луцької міськради біля приміщення мерії пікетували вкладники «Західінкомбанку» з вимогою до депутатів вплинути на ситуацію та допомогти їм повернути їхні заощадження. Про це інформує інтернет-видання «Під прицілом». 

Близько десятка пенсіонерів товпляться біля входу до сесійної зали. Решта, переважно молодь, згуртувалися на вулиці під стінами муніципалітету з плакатами «Західінкомбанк! Поверніть наші гроші!» та «Осіпов і Р. Бондарук! Ганьба!».

Під час спілкування з пікетувальниками старші люди розповіли, що вони вклали у цей банк гроші, яких їм не повертають. Відтак вони остерігаються, що не доживуть до того часу, поки їм надумають повернути заощадження. Тож вимагають банкрутства банку та отримання коштів від продажу майна.

Учні ж, які розгорнули транспаранти, розказали, що прийшли на підтримку акції, тому що у них канікули. На запитання, чи вони особисто мають вклади у «Західінкомбанку», школярі відповіли, що на депозитах знаходяться гроші їхніх батьків. Хто організував сьогоднішній пікет, не відповідають.

Також за словами учасників акції, саме депутати міської ради Роман Бондарук та Андрій Осіпов винні у тому, що банк знаходиться на грані банкрутства, в той час як вони роз’їжджають на дорогих авто.

Пікетувальники заявили, що за будь-яку ціну намагатимуться повернути свої вклади. Крім того, виявилося, що Роман Бондарук вже намагався частково реабілітуватися перед вкладниками:

«Вони пропонували нам по 50 гривень і думали, що ми заспокоїмось, - обурюються протестувальники. – Депутати розмовляють жорстким тоном, повідомляючи нас, що це все не на камеру. Потрапити на прийом до них майже неможливо, тому ми прийшли прямо сюди для того щоб повернути наші вклади».