Чиновника звинувачують у російському громадянстві.

Зокрема у соцмережі Facebook розмістили допис, у якому йдеться про те, що хакери з організації «Шалтай-Болтай» зламали пошту підприємця та найбільшого акціонера «Ростелекому» Костянтина Малофеєва.

Окрім переписки з шовіністом Олександром Дугіним серед «співрозмовників» найбільшого акціонера «Ростелекому» Костянтина Малофеєва вказують і на Сергія Петрова, який там фігурує як громадянин Російської Федерації.

«До того ж, у волинського чиновника є ще й Кримська реєстрація. Більше того, відразу після анексії Криму, Сергій Петров, не довго роздумуючи, надсилає своє резюме у ряд кримських підприємств, пов’язаних зі зв’язком. Мабуть, роботу він шукає на півострові для того, аби у старий радянський спосіб вийти на пенсію десь у сонячній Ялті. У цьому, здавалося б, нічого дивного немає, якби не той факт – що Крим – це вже окупована територія. І бажання працювати там – це зайвий доказ того, що такий розклад пана Петрова цілком би влаштовував, а територіальна цілісність України ніколи не становила для нього цінності. Він, очевидно, ніколи не планував жити в Україні, готуючи собі запасний аеродром в Росії, якщо раптом би під чиновником захиталося крісло», - йдеться у дописі.

Крім того у пості зазначено, що подвійне громадянство мають також дружина та діти волинського чиновника. У сина, мовляв є бізнес у місті Калінінград, який він успішно веде зі своїм батьком Сергієм.

«Бізнес непростий – фірма ООО «Связькомплектсервис» займалася будівництвом базових станцій сотового зв’язку для сотових станцій операторів МТС та БІлайн. До слова, саме користувачі оператора МТС найбільше мають шанси бути прослуховуванні при необхідності спецслужбами Росії. Чиновник часто буває у Калінінграді, де постійно проживає і його син Артем Петров», - запевняє автор допису.

До слова, Сергій Петров ще й кадровий військовий, більше 10 років перебував на службі Збройних Сил Російської Федерації на посадах зв’язку, тому він є так званою «знахідкою для шпигуна».

Для того, аби перевірити інформацію телефонуємо за номером вказаним на фотокопії з резюме і натрапляємо таки на самого Сергія Петрова. Питання журналістів здавалося б застали чиновника зненацька і він якось не надто переконливо спростував інформацію стосовно подвійного громадянства, хоча й зізнався про своє російське коріння.

Начальник Волинської філії ДП «Український державний центр радіочастот» Сергій Петров запевнив, що й досі обіймає саме цю посаду, а все решта – неправда. Фото, мовляв можна зробити і в фотошопі, народився дійсно в Росії (в Тульській області), певний час жив та навчався у кримській школі.

Чиновник запевняє, що це провокація зі сторони людей, з якими саме йдуть суди. Але про суть судової справи Сергій Петров відмовився говорити.