На Волині за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів телерадіокомпанії розпочато кримінальне провадження, - інформує прес-служба волинської міліції.

Відповідні матеріали надійшли в чергову частину міськвідділу міліції надійшли з прокуратури міста Луцька.

Журналіст та оператор телерадіокомпанії звернулися в органи прокуратури з приводу неправомірних дій представників Волинської філії ДП «Український державний центр радіочастот», що мали місце 5 грудня 2014 року. Зокрема фахівець із правових питань вказаного підприємства не впустив їх до приміщення філії державного підприємства.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України. Проводиться слідство. Про це «Телекритиці» детальніше розповіли журналісти «Аверса».

За словами журналістки телерадіокомпанії Дарини Тимошкової, кримінальне провадження було порушено за дорученням прокуратури Луцька, до якої, в свою чергу, звернулося керівництво ТРК «Аверс». Оскаржують представники ТРК неправомірні дії представників Волинської філії ДП «Український державний центр радіочастот».

Як розповіла у коментарі «Телекритиці» Дарина Тимошкова, вона разом із оператором Рустаном Щербачуком планувала перевірити інформацію про те, що керівник Волинської філії ДП «Українського державного центру радіочастот» Сергій Петров та його сім'я нібито має подвійне громадянство - українське та російське.

З цією метою знімальна група «Аверса» 5 грудня 2014 року рушила до філії Центру. За словами журналістки, перепони їм почали чинитися на початку - як тільки вони представилися, перебуваючи біля домофону будівлі Центру. Як розповіла пані Тимошкова, з будівлі вийшов чоловік, який назвався юристом філії «Українського державного центру радіочастот» та «у грубій формі» почав випроваджувати журналістів. Він повідомив, що підприємство ліквідовується.

Також, додала журналістка, до них вийшов Сергій Петров, однак затримався ненадовго.

Після інциденту керівництво «Аверса» звернулося до прокуратури.