Житель Володимир-Волинська на прохання тещі відвіз кілька ящиків з цигарками до її кіоску, а в результаті заробив собі кримінал і мало не втратив автомобіль. 

Так влітку цього року молодий волинянин підвіз тещу з кількома ящиками цигарок до її магазину. Чоловік розповідає, що проїхав всього кілька вулиць, як його спинили правоохоронці. Річ у тім, що тютюнові вироби були без акцизних марок, тобто такими, які не можна реалізовувати на території України. 

Тому 15 вересня слідчий слідчого відділу фінансових розслідувань ГУ ДФС, маючи відповідний ордер провів обшук автомобіля «Volkswagen T5», де виявив та вилучив 9 ящиків з тютюновими виробами без акцизних марок. 

Кілька днів по тому, слідчий звернувся до слідчого судді Луцького міськрайонного суду з клопотанням про накладення арешту на вилучені тютюнові вироби та автомобіль, оскільки він є предметом злочину, передбаченого ч. 3 ст. 204 ККУ — незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів. 

Суддя задовольнив клопотання слідчого. Однак власник автомобіля оскаржив ухвалу суду, адже хоче повернути свою машину. В Апеляційному суді Волинської області чоловік заявив, що його навіть не повідомили про те, що слідчий звернувся до суду з таким клопотанням, а тим паче, коли саме воно буде розглядатись в суді. 

Крім того, чоловік запевнив, що не знав, що він перевозить цигарки без акцизок, а всього лишень виконував прохання своєї тещі. Молодик дуже просив, аби йому повернули авто, адже у нього маленька дитина, яку раз-по-раз треба возити до лікарні на медичний огляд, а машина - одна єдина на всю сім'ю. 

Разом з тим, молодик, який сам за освітою юрист і раніше працював адвокатом, наголосив на тому, що йому навіть не оголошено про підозру, а тому колегія суддів Апеляційного суду Волинської області повинна задовольнити його скаргу та повернути автомобіль. 

Прокурор заперечував проти апеляції, адже в такому випадку чоловіку повернуть не лише автомобіль, а й цигарки, які він зможе потім реалізувати, або ж і взагалі вивезти за кордон. Прокурор наголосив, що бували випадки, коли судді знімали арешт навіть з цілих вантажівок, які були вщент набиті цигарками. 

Тож, аби цього не допустити колегія суддів ухвалила апеляцію чоловіка задовольнити та повернути йому автомобіль, а цигарки так і лишити під арештом.