На словацько-українському кордоні за 35 км від Ужгорода впав український вертоліт. Загинуло 6 людей.

Новину повідомляють словацькі видання, - передає «Преса України».

Вертоліт розбився на території Словаччини, яка граничить з територією України. Журналістам вдалося дізнатися, що він упав на водосховище Земплінска Ширава, що знаходиться всього лише в 35 км від Ужгорода. В наслідок аварії загинуло шестеро осіб.

Правоохоронці припускають, що вертоліт міг належати як українським військовим, так і контрабандистам з України.

Зазначається, що днями в районі водосховища спостерігалися погані погодні умови і, можливо, пілот недооцінив їх. Проте причину аварії поки не називають.

Міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк анонсував збір позачергового брифінгу з приводу трагедії.

ОНОВЛЕНО

У посольстві України в Словаччині підтвердили загибель шести людей у результаті падіння українського вертольота. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» розповів перший секретар посольства України в Словаччині Ігор Крачковський.

За даними посольства, вертоліт, швидше за все, перевозив нелегальних мігрантів. На борту було шестеро осіб, з яких п'ятеро неслов'янської зовнішності. Щодо їхнього громадянства інформації поки немає.

«За отриманою інформацією від представника МВС, у середу поліція Словаччини зафіксувала переліт незнайомого літального апарату у пункту пропуску. Вірогідною причиною аварії могла бути погана видимість у зв'язку з погодними умовами, був густий туман. Пізніше поліція у Міхаловце Кошицького краю знайшла 6 людських тіл, 5 з яких неслов'янського походження. Ймовірно, мова йде про вчинення злочину, про перевезення нелегальних мігрантів. Є підтвердження, що вертоліт український. Зараз ведуться рятувальні роботи, щодо жертв аварій буде проведено розтин з метою встановлення причин смерті. Щодо громадянства осіб, постраждалих, компетентні органи Словаччини у даний час інформацією не володіють», - сказав Крачковський.

Раніше версію про нелегальних мігрантів висловили в Закарпатській ОДА. Також, можливо, що вертоліт вилетів з Львівської області.