З 2018 року українські школярі будуть навчатися за новим держстандартом України, який передбачає інтегроване навчання.

Про це зазначає міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

З першого вересня у 100 українських школах почне діяти пілотний проект Міносвіти. Навчання для першокласників буде інтегрованим.

За словами міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, кожен день у школі буде тематичним. До прикладу, якщо тема дня “весняні першоцвіти”, то будуть проводитися уроки читання, природознавства, мистецтва та математики. Це, зокрема, розвиватиме сприйняття світу у дитини

Теми для навчання в рамках інтегрованих курсів обиратиме саме вчитель разом з дітьми. Вчителі можуть реагувати на те що відбувається навколо них і залучати дітей до спостереження світу реального, а не тільки того, який є у підручниках. Педагоги також будуть дискутувати з ними про проблеми, з якими безпосередньо зіштовхуються школярі, — зазначила Лілія Гриневич.

Окрім цього, першачки більше працюватимуть у групах та робитимуть спільні проекти. Реформа початкової освіти передбачає навчання поза шкільною кімнатою.

Щоб програма запрацювала на практиці, понад 22 тисяч педагогів нині проходять спеціальну підготовку. За новим держстандарто