При розрахунку пенсій треба враховувати важкість окремих професій. Йде мова про лікарів, вихователів, поліцейських. Для них потрібні не лише окремі формули для нарахування пенсій, але й врахування важкості праці у цих сферах і відповідальність.

Про це у прем’єрному ефірі інформаційно-політичного ток-шоу «Народ проти!» на телеканалі ZIK заявив голова Соціалістичної партії України Ілля Кива.

«Ні для кого не секрет, що я  був в правоохоронній системі і досі вважаю, що я є частиною цієї системи. Ви прекрасно розумієте, що силовик він і є силовик. Я прийшов захистити. Повірте, прийде час, коли я буду не потрібен цій партії і цій державі. Чому? Тому що я надто радикальний і жорсткий. Ми прийдемо до того моменту, коли будуть потрібні трохи інші люди. Більш виважені. У нас є професії, на які покладено більше відповідальності. Це лікар, вихователь, поліцейський. Я пропоную не лише окремі формули для нарахування їхніх пенсій, але й врахування важкості праці у цих сферах і відповідальність», – переконаний пан Кива.

За словами гостя програми, для виходу на пенсію людям, які працюють в таких професіях потрібен інший стаж.

«Я вважаю, що від лікаря, вчителя та правоохоронця залежить наше з вами життя. Тут наші діти, наше здоров’я і безпека. Люди, які беруть на себе такий тягар і відповідальність, в них повинен бути інший термін перебування на своїх посадах», – вважає політик. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/09/08/illya_kyva_pry_rozrahunku_pensiy_treba_vrahovuvaty_vazhkist_okremyh_profesiy_1164519