У Національному антикорупційонму бюро заявляють, що зміни у Кримінальному процесуальному кодексі можуть заблокувати їхню роботу.

Про це пише УНН посиланням на повідомлення прес-служби НАБУ.

«Підписання Президентом України Закону №6232 призведе до колапсу в роботі НАБУ та інших органів досудового розслідування та паралізує систему правосуддя України», - йдеться у повідомленні бюро.

У зв’язку з цим, НАБУ закликало Президента у жодному разі не підписувати відповідний закон у поточній редакції.

Зміни до КПК, вважають у відомстві, мають бути допрацьовані після проведення відповідних консультацій з усіма суб’єктами кримінального процесу.

Як поінформували у бюро, вони звернулися до голови Комітету ВР України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності з проханням невідкладно ініціювати питання щодо внесення змін до Перехідних положень КПК України, а саме - виключити обмеження щодо двох років розслідування органами прокуратури кримінальних проваджень, підслідних НАБУ, що дасть можливість прокурорам завершити їхні розслідування, розпочаті до грудня 2015 року, а Національному бюро - продовжувати ефективно виконувати свою роботу.

Крім того, підкреслили у НАБУ, велике занепокоєння викликає очікуване закінчення 20 листопада цього року повноважень слідчих органів прокуратури по здійсненню досудового розслідування у кримінальних провадженнях, які відносяться до підслідності НАБУ та зареєстровані до грудня 2015 року, а це близько 3,5 тисяч проваджень.