Співробітники з університетів Каліфорнії і Міннесоти дійшли висновку, що низькокалорійна дієта може збільшити ризик розвитку захворювань серця, діабету та раку, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на Daily Mail.
Під час дослідження 121 жінка сиділа на стандартній тритижневій дієті з вживанням 1200 калорій на день (це приблизно половина норми калорій для жінок). До і після експерименту кожну учасницю попросили надати зразки слини для тесту на рівень кортизолу (стресового гормону).
У результаті виявлене значне збільшення в кількісних показниках цього гормону після тритижневого курсу дієти. Також учасниці вели щоденник, де записували, що з\'їдали за день і які почуття переживали. Виявилося, через постійне нагадування собі про необхідність утримуватися від їжі, багато жінок перебували в перманентному стресовому стані.
Постійна підтримка високого рівня кортизолу може впливати на рівень холестерину, збільшувати тиск і підвищувати ризик розвитку депресії, ішемічної хвороби серця, високого тиску, діабету та раку, повідомляє Укрінформ.
Помилка в тексті?Виділи її мишкою та натисни Ctrl + Enter
Коментар буде опубліковано після модерації
Коментарі
коментарів немає