Офтальмологи Китайського університету Гонконга з\'ясували, що сітківка та інші тканини ока поглинають речовини із зеленого чаю під назвою катехіни, які здатні запобігти розвитку глаукоми та інших поширених небезпечних захворювань очей, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на ИТАР-ТАСС. 

Раніше було нез\'ясовано, чи можуть катехіни з напою потрапити зі шлунка і шлунково-кишкового тракту до тканин очей. Експеримент проводився на пацюках, які пили зелений чай. Аналіз тканин ока пацюків показав, що очні структури поглинають значну кількість окремих катехінів. Сітківтка, наприклад, поглинула високі показники галлокатехіна, а внутрішньоочна рідина, як правило, приймала епігаллокатехін. 

Позитивні ефекти катехінів зеленого чаю в процесі пониження шкідливого окислювального стресу в очах тривали до 20 годин. Окулісти зробили висновок, що споживання зеленого чаю запобігає окислювальному стресу в очах і потенційно запобігає розвитку глаукоми.