Кримінальну справу стосовно колишнього чемпіона світу з боксу Миколи Валуєва, якого звинувачували у побитті охоронця пітерського спорткомплексу "Спартак" Юрія Сергєєва, припинено. Це рішення прийнято у зв\'язку з відсутністю в діях Валуєва складу злочину. Спортсмен вже ознайомлений з рішенням, повідомляє ИТАР-ТАСС. 

Конфлікт між Валуєвим і Сергєєвим стався в січні 2006 року на стоянці спорткомплексу "Спартак". Охоронець подав на спортсмена в суд, зажадавши виплатити йому один мільйон рублів компенсації. У січні 2008 року суд визнав Валуєва винним у заподіянні шкоди здоров\'ю Сергєєва незначного і зобов\'язав боксера виплатити 30 тисяч рублів штрафу, а також 100 тисяч рублів компенсації потерпілому. 

Адвокати Валуєва і Сергєєва оскаржили це рішення. У листопаді 2008 року суд залишив попереднє рішення в силі, але звільнив спортсмена від штрафу в 30 тисяч рублів у зв\'язку із закінченням терміну давності. Жодну зі сторін це рішення суду не влаштувало. 

У січні 2010 року проти Валуєва було порушено нову кримінальну справу. У Сергєєва були виявлені старі переломи ребер, і він порахував, що отримав їх під час конфлікту з боксером. Охоронець зажадав визнати Валуєва винним у нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості, за які його слід було б судити за іншою статтею. 

Проте, як відзначає інтернет-видання "Фонтанка.Ру", судмедексперти прийшли до висновку, що не можна встановити зв\'язок між виявленими у Сергєєва переломами ребер і конфліктом з Валуєвим, що сталося у січні 2006 року. У зв\'язку з цим другу кримінальну справу відносно спортсмена було закрито. 

Рішення про закриття справи було ухвалене 20 квітня, але перші повідомлення про це з\'явилися ввечері 25 квітня. Адвокат Валуєва Сергій Соломон в інтерв\'ю РІА Новини заявив, що боксер має право вимагати відшкодування збитку, нанесеного йому під час слідства, але робити цього не буде, повідомляє lenta.ru.