«Сезон фруктів» може закінчитися для людини важкою формою алергії.

Результати дослідження, проведеного в Китаї, дозволяють стверджувати, що фрукти з бархатистою шкіркою містять пилок, що викликає алергічну реакцію.

У лікарні почали масово надходити пацієнти з симптомами харчового отруєння, що і підштовхнуло учених на проведення даного дослідження.

Після численних аналізів з\'ясувалося, що нудота, запаморочення та інші неприємні ознаки були алергічною реакцією на з\'їдені фрукти, шкірка яких містила пилок.

До групи небезпечних для здоров\'я людини потрапили найпопулярніші фрукти - персики, абрикоси, вишні та сливи, повідомляє zavtra.com.ua. 

Для зниження ризику виникнення алергії, китайські медики радять не вдихати пилок фруктів і перед вживанням мити їх окропом.