Речовина капсаїцин що міститься в пекучому червоному перці - чилі благотворно діє на кровоносні судини, вважають китайські вчені.
Автори експерименту, проведеного у Третьому медичному університеті в Чунціні, вважають, що капсаїцин активує нервові закінчення внутрішніх стінок кровоносних судин. Слідом за тим рецептор створює молекули закису азоту, що захищає судини від запалення та дисфункції.
Керівник роботи професор Чжу відзначає, що в північно-східних регіонах Китаю гіпертоніків серед населення більше на 20% у порівнянні з південно-західними районами країни. Вчений пояснює це впливом капсаїцину.
Населення південно-західних провінцій Сичуань, Годжа, Юнань і Хунань традиційно віддає перевагу пряну їжу і, зокрема, постійно споживає пекучий перець чилі.
Коментарі
коментарів немає