"Сьогодні тільки кожен десятий випускник
закінчує школу здоровим. Решта на час навчання отримують букети
хронічних захворювань. Хвороби органів травлення утримують лідерство у
цій невтішній статистиці", - наголосив Риженко.
За словами
санлікаря, зараз в їдальнях навчальних закладів - надлишок цитрусових і
ковбас сумнівного походження, які краще замінити молочними та м\'ясними
виробами, що містять всі необхідні поживні речовини та вітаміни.
З
метою попередження захворювань органів травлення, МОЗ спільно з
Міносвіти підготувало низку нормативно-правових актів, якими
забороняється замовляти, приймати та використовувати для школярів
продукти, що містять синтетичні барвники, ароматизатори,
підсолоджувачі, підсилювачі смаку та консерванти.
Раніше головний державний санітарний лікар Сергій Риженко звернувся до міністра освіти на науки України Дмитра Табачника з проханням посприяти введенню в навчальні програми хоча б однієї години гігієнічного навчання дітей.
За матерiалами: ЛIГАБiзнесIнформ
Коментарі
коментарів немає