Полтавщина порадувала новим рекордом. Щороку на Сорочинському ярмарку встановлюють смачні рекорди: то борщу «на всю Україну» наварять, то галушок зготують, то вареничків зі шкварками. І ярмарок 2010 не став виключенням.

У рекордсменах - пекарі!

У цьому році народ дивували пекарі. Випекли коровай-богатир у вигляді одногривневої монети, вагою 320 кг!

За словами організаторів, над кулінарним шедевром працювали п\'ять майстрів полтавського хлібокомбінату. Кажуть, що на коровай пішло близько 220 кг борошна, 30 кг цукру, 110 яєць і 10 кг дріжджів. Недешево, зате рекордно!
Короваєм-богатирем пригощали гостей Сорочинського ярмарку. «Рекорд» вдався на славу - з\'їли все, до останньої крихти. Звичайно, перед початком трапези представникам «Книги рекордів України» зафіксувати рекорд вдалося))

Обіцяли і другий рекорд - зварити 1000 літрів борщу. Але він не відбувся. За словами організаторів, через підвищену пожежонебезпеки кухарям заборонили розпалювати вогонь і готувати страву.
Зате «зірвавшийся» борщ замінили 65-кілограмовий м\'ясним пирогом. Куховарили - фахівці ковбасного цеху ВАТ Кременчукм\'ясо. Чим не рекорд? Ширина двоярусного гіганта - 60 см, висота - 50 см. Чим не рекорд? За словами майстрів, коржі зробили з м\'ясного фаршу, а прикраси у вигляді трояндочок - з сирокопчених ковбас.Смакота