11 вересня чемпіон світу в суперважкій вазі за версіями WBO, IBF і IBO українець Володимир Кличко проведе захист своїх титулів у двобої з нігерійцем Семюелем Пітером (34 перемоги, 27 КО, 3 поразки).

Нагадаємо, що українець повинен був зустрітися з Олександром Повєткіним, але IBF дискваліфікувала росіянина за неявку на прес-конференцію і відмову від підписання контракту в призначений час, позбавивши його статусу обов'язкового претендента на користь Пітера.

П'ять років тому (24 вересня 2005) Пітер в Атлантік-Сіті (США) зазнав першої поразки в кар'єрі - його переміг тоді саме Володимир Кличко. Однак той бій був одним з найважчих для Кличка-молодшого в кар'єрі. Незважаючи на те, що в 5-му раунді Пітер два рази посилав українця в нокдаун, Кличко таки вдалося здобути перемогу за очками.

Пізніше нігерійцю все ж таки вдалося стати чемпіоном світу за версією WBС (у 2008 році), коли він нокаутував Олега Маскаєва. Однак реванш з Кличком - це те, про що завжди мріяв Пітер: "Я довго йшов до цього реваншу. Тепер у мене з'явиться можливість закінчити те, що я не зробив п'ять років тому. Моя мотивація величезна, і я не втрачу шансу забрати чемпіонські пояси Володимира. Я нокаутую його".

У жовтні 2008 року Пітер програв також і Кличку-старшому. Тоді в перерві між 8-м та 9-м раундами нігерієць відмовився від продовження бою.

Обидва боксери мають намір завершити сьогоднішній бій якомога раніше. 12 раундів і перемога за результатами суддівських записок нікому не потрібні. Пітер вигравав останні чотири бої ранніми нокаутами і заявив, що зробить це і сьогодні. У той же час, тренер Кличка Емануель Стюард також запевняє, що Володимир нокаутує суперника в першій половині бою.

Отже, все готово до бою, який відбудеться в німецькому місті Франкфурт-на-Майні на стадіоні Commerzbank-Arena.

повідомляє tochka.net