Як повідомляє zhitomir.info, для
виготовлення деруна було тимчасово зупинено роботу місцевого
хлібозаводу - дерун запікали в електричній печі для хліба.
Готували страву 1,5 години. Довжина деруна склала 2,45 м, ширина - 1,25 м.
Крім
картоплі, на виготовлення деруна-гіганта пішло 26 кг цибулі, 5 кг
печериць, 8 кг сала, 120 яєць, 3 кг сметани, 3 л рослинного масла, а
також овочі, часник і калина.
Роздавав найбільший дерун гостям свята мер Коростеня Володимир Москаленко.
Після цього мер провів майстер-клас із випікання дерунів.
Раніше 8 липня у Запоріжжі в рамках всеукраїнської благодійної акції Відродимо Запорізьку Січ відбулася Січова толока.
У рамках акції встановили рекорд з виготовлення найбільшої порції борщу в Україні.
повідомляє новинар
Коментарі
коментарів немає