У Коростені на третьому міжнародному фестивалі дерунів спекли найбільший у світі дерун вагою 136 кг, на виготовлення якого пішло 150 кг картоплі.

Як повідомляє zhitomir.info, для виготовлення деруна було тимчасово зупинено роботу місцевого хлібозаводу - дерун запікали в електричній печі для хліба.
 
Готували страву 1,5 години. Довжина деруна склала 2,45 м, ширина - 1,25 м.

Крім картоплі, на виготовлення деруна-гіганта пішло 26 кг цибулі, 5 кг печериць, 8 кг сала, 120 яєць, 3 кг сметани, 3 л рослинного масла, а також овочі, часник і калина.

Роздавав найбільший дерун гостям свята мер Коростеня Володимир Москаленко.

Після цього мер провів майстер-клас із випікання дерунів.

Раніше 8 липня у Запоріжжі в рамках всеукраїнської благодійної акції Відродимо Запорізьку Січ відбулася Січова толока.

У рамках акції встановили рекорд з виготовлення найбільшої порції борщу в Україні.

повідомляє новинар