Якісне та збалансоване харчування у лікарні на 15-40% пришвидшує одужання. Про це йдеться у доповіді "Смак здоров"я: харчування у лікарняних умовах", презентованої під час Фестивалю здоров\'я в італійському місті Віареджо, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

В італійських лікарнях приблизно половина пацієнтів харчується неправильно. Це, за твердженням медиків, уповільнює одужання.

Велика кількість медзакладів при виборі постачальника продуктів харчування керується лише міркуваннями низької ціни, зауважує директор поліклініки з італійського міста Модена Стефано Ченчетті. А між тим такий розрахунок неправильний навіть з економічної точки зору, каже медик. Адже кожен день перебування у лікарні коштує близько 400 євро. І отже, пришвидшуючи одужання пацієнта, можна в середньому заощадити до 560 євро.

Для того, щоб бути якісним, харчування зовсім не обов\'язково повинно бути дорогим, сказав С.Ченчетті. Достатньо розробити систему постачання продуктів з тієї ж зони, де вони були вирощені або вироблені, та виключити ланки посередників.