Команда дослідників в лабораторії
Університету Східної Англії виявила, що регулярне вживання в їжу
брокколі сприяє збереженню здоров`я суглобів дівчат, зокрема, запобігає
таким захворюванням, як, наприклад, остеоартроз.
Виявилось, що даний овоч містить в собі велику кількість так званих сульфорафанів, які здатні блокувати дію ферментів, що викликають руйнування суглобів при більшості поширених форм артриту.
Біологічно активна речовина сульфорафан виявлена також в інших овочах сімейства хрестоцвітних, але в брокколі його кількість особливо велика, пише Raut.Ru.
Вживання даного продукту підвищує рівень речовини в крові людини, проте те, як саме сполука потрапляє в суглоби і засвоюється їх тканинами, ученим поки незрозуміло. Найближчим часом фахівці планують вивчати дані механізми, завдяки чому, як сподіваються медики, їм вдасться винайти ліки, сприяючі лікуванню і профілактиці захворювань суглобів.
lady.mail.ru
Коментарі
коментарів немає