На щорічній нараді Американської
Хімічної Асоціації, що проходить в Бостоні (США), повідомлення про
картоплю, нафаршировану антиоксидантами, викликало сенсацію. У медицині
давно відомо, що антиоксиданти здатні уповільнити процеси старіння в
організмі і навіть захистити його клітини від раку.
Найбільш цінні антиоксиданти - це поліфеноли. Вони містяться переважно в овочах і фруктах червоного кольору: винограді, буряці, гранатах, лісових ягодах. Але як Ви самі розумієте - це не найзвичніша для більшості людей їжа. І не завжди доступна.
Дослідникам з Університета Обіхоро (Японія) вдалося створити напхану поліфенолами картоплю. Для цього вони піддавали картоплю стресу: дії електричним струмом протягом півгодини або ультразвуком (5-10 хвилин), збільшуючи тим самим вміст поліфенолів в ній майже на 60%.
Коментарі
коментарів немає