Американські дієтологи радять запивати гамбургери і картоплю фрі не газованою водою, а натуральним апельсиновим соком.

Дослідження виявило, що вживання апельсинового соку з жирною і углеводистою їжею зупиняє зростання рівня вільних радикалів і прозапальних молекул, пише Врач.тв.

Експерименти показали, що апельсиновий сік знижує рівень білка SOCS-3, який бере участь у розвитку діабету другого типу, захищає судини і знижує ризик розвитку захворювань серця.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що канадські дієтологи підрахували, що всього лише один яєчний жовток завдає більше шкоди здоров'ю, ніж страви фастфуда.

Вміст холестерину в одному яйці в залежності від розміру може коливатися від 215 мг до 275 мг. При цьому класичний сендвіч з котлетою з найближчого пункту харчування з вільними касами лікарі оцінюють як у півтора рази менш шкідливий - у такому блюді може міститися до 150 мг холестерину.

Кардіологи рекомендують людям з підвищеним ризиком виникнення серцево-судинних захворювань обмежувати добове споживання холестерину на рівні 200 мг.