Попри несприятливі природні умови, миколаївські виноматеріали нинішнього сезону отримали високу оцінку за результатами проведення професійної дегустації. За словами директора корпорації "Миколаївсадвинпром" Вадима Филипповича, продегустовані зразки виноградних виноматеріалів мають хорошу якість. Це результат спільної праці виноградарів та виноробів області.

Всього спеціалістами оцінено 69 зразків підприємств, які входять до складу корпорації. Виноматеріали урожаю 2010 року приваблюють своїми оригінальними смаковими властивостями та повним, гармонійним ароматом. Традиційно найбільшою популярністю серед населення користуються вина столових сухих марок, тому саме над розширенням їх виробництва і працюють миколаївські винороби.

Найвищі дегустаційні оцінки в групі столових сухих білих виноматеріалів отримали "Шардоне", "Фетяска", "Рислінг", "Трамінер" виробництва СПК "Лиманський", "Ркацителі", "Совіньйон" ВАТ "Радсад", "Ркацителі", "Аліготе" ВАТ "Коблево", "Сапераві" а\\ф "Радгосп "Білозірський" Херсонської області з якою у миколаївських виноробів склалися давні партнерські стосунки.

Фахівці зазначають, що нинішній сезон був вкрай несприятливий для червоних сортів винограду, так як більшість з них вимерзла. Попри це, із столових червоних виноматеріалів найвищі бали заслужили "Бастардо магарачський" СПК "Лиманський", "Мерло" ВАТ "Коблево". Високу оцінку отримали і кріплені виноматеріали, зокрема на "Ізабельне гроно", виробник - ВАТ "Зелений гай". До речі, фахівці корпорації "Миколаївсадвинпром" розробили і запатентували товарний знак "Ізабельне гроно" на приготування кріпленого рожевого вина з відповідною назвою. Дегустаційна комісія гідно оцінила і виноматеріали на "Ізабелу десертну" та "Кагор український" ВАТ "Коблево".

- Зразки рівні, вироблені згідно з технологічними інструкціями, тому заслуговують високих оцінок. Загалом варто зазначити, що у миколаївських виноробів завжди якісні виноматеріали. Цей рік взагалі був важким, але фахівці тут високого рівня і вони виконали дуже серйозну роботу, щоб мати такі виноматеріали, - зазначає заступник директора центральної лабораторії виноробної промисловості України Любов Герасимчук. Начальник відділу НІВіВ "Магарач", професор Вікторія Гержикова вважає, що миколаївські винороби багато експериментують і це приводить до хороших результатів.