Фахівці з Тунісу і Саудівської Аравії дійшли висновку, що оливкова олія першого віджиму захищає печінку від окислювального стресу (процесу, викликаного руйнівною дією вільних радикалів, які призводять до старіння тканин і підвищують ризик виникнення ракових утворень).
Як повідомляє Medicinform, учені провели експеримент на щурах, яким давали оливкову олію. В результаті виявилося, що печінка тварин менше страждала від дії токсинів, які викликають окислювальний стрес. Зокрема, в печінці цих щурів збільшувалася активність ферментів антиокислювачів.
На думку експертів, оливкова олія є найефективнішим засобом контролю викликаного токсинами окислювального стресу, а її екстракт безпосередньо захищає клітини печінки від шкідливої дії вільних радикалів.
Коментарі
коментарів немає