Під
час дослідження вчені
вивчили склад кількох
речовин-антиоксидантів, що перешкоджають
руйнівним окислювальним процесам у
клітинах організму, в
гранатовому, журавлинному,
лохиновому і соці
ягоди південноамериканської пальми
асаї, а також в какао-порошку, отриманому
з насіння дерева какао, і в чорному
шоколаді.
Зокрема, учені аналізували
вміст флаваноїдів, поліфенолів, вимірювали
загальну активність антиоксидантів.
У результаті експерименту дослідники
прийшли до висновку, що найбільш висока
концентрація антиоксидантів була в
какао-порошку. Доза
цих речовин у чорному шоколаді також
виявилася вищою,
ніж у тестованих фруктових соках.
Однак
у гарячому шоколаді, при виготовленні
якого шоколад проходить процедуру
олужнення, антиоксидантів
виявилося мало.
Попередні
дослідження свідчили, що вживання
помірних доз чорного шоколаду — близько
6,7 грамів
на день — на третину скорочує ризик
хвороб серця. Однак, як зазначає газета
Daily Mail, через
високий
вміст цукру в шоколадних продуктах,
дієтологи рекомендують вживати його у
складі збалансованої дієти, що складається
з овочів,
нешліфованого
рису
й
фруктів.
Нагадаємо, раніше повідомлялося,
що британські дослідники приступили
до завершального етапу клінічних
випробувань нових ліків від кашлю,
виготовлених
на основі шоколаду.
Дослідження: Чорний шоколад виявився кориснішим за фруктові соки
понеділок, 07.02.11 16:15Група вчених із дослідницького центру компанії
Hershey США прийшла до висновку, що в чорному шоколаді й какао-порошку
більше корисних для організму антиоксидантів, ніж у фруктових соках.
Помилка в тексті?Виділи її мишкою та натисни Ctrl + Enter
Коментар буде опубліковано після модерації
Коментарі
коментарів немає