Вчені з Університету Гельф (Канада) з\'ясували, що фастфуд стає набагато небезпечнішим для організму, якщо його запивати кавою. За словами фахівців, якщо здорова людина запиватиме фастфуд кавою, то вміст цукру в крові збільшиться до критичної межі.

Учені провели дослідження, в якому здоровим учасникам запропонували випити своєрідний коктейль. У ньому містився приблизно один грам жиру на кожний кілограм маси тіла. Через шість годин після вживання коктейлю учасникам першої групи запропонували напій з цукром. Після чого рівень глюкози в крові у них виявився на 32% вищим за той, який був до вживання жирового коктейлю. Піддослідним другої групи запропонували випити після напою з цукром ще дві чашки кави, після чого рівень цукру у них виявився вищим вже на 65%.

Експеримент довів, що жирна їжа заважає виведенню цукру з крові. Якщо цукор залишається в крові тривалий час, це може негативно позначитися на здоров\'ї органів, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на The Daily Mail.

Учені дійшли висновку, що краще утримуватися від кави під час вживання жирної їжі. За їх словами, фастфуд краще всього запивати водою або зеленим чаєм.