Як повідомляє Взгляд,, 10 червня був обраний днем народження морозива, тому що саме в цей день у США почалися масові продажі цих ласощів.
Однак,
назвати точну дату, коли саме з\'явилося морозиво неможливо, оскільки
згадувалося про змішані з льодом фруктові соки в ще класичному
китайському каноні Ши цзин. Також відома легенда і про те, як Олександр
Македонський ласував древнім морозивом під час перських походів.
Історикам
відомо і про те, що сам Марко Поло, що звик до морозива в Китаї,
поділився рецептами із земляками-кулінарами. Один з них опинився при
французькому дворі. З того часу на прийомах у Катерини Медічі гостям
подавали морозиво з мандариновим соком. Однак, рецепт ласощів тримався в
суворій таємниці.
З часом морозиво ставаало більш поширеним
десертом. Всесвітню славу отримало французьке містечко Пломб\'єр, що
стало батьківщиною знаменитого пломбіру. Пізніше австрійці придумали
гляссе, італійці практикували виготовлення фруктового морозива. А ось
французи й американці досі сперечаються про пріоритет на ескімо (пиріжок
ескімоса, так спочатку називалося морозиво в глазурованому шоколаді).
Справжня,
промислова історія морозива почалася в Америці. У 1846 році, коли Ненсі
Джонсон винайшов ручний фризер. Серійне виробництво починається з 1851
року, в його чолі стоїть Якоб Фуссел.
Також варто згадати й
історію появи найбільш знаменитого морозива - у вафельному стаканчику.
Як повідомляє в одному з останніх номерів видання Русский репортер,
це відбулося у 1904 році на ярмарку в Сент-Луїсі, сирієць, який
продавав вафлі, придумав згортати їх у ріжок, щоб допомогти своєму
сусідові-морозивнику, у якого закінчилися картонні стаканчики.
Сьогодні у світі існує величезна кількість різних сортів морозива, а в лютому цього року в Лондоні було представлене морозиво, виготовлене з грудного молока. Як зазначали дегустатори, нічого смачнішого, ніж цей десерт вони ніколи не куштували.
За матеріалами: Взгляд, Русский репортер
Коментарі
коментарів немає